Bilo gdje, bilo kada

Sa vašom Speedminton opremom , možete igrati bilo gde i bilo kada! Sve što je potrebno su dva reketa, Speeder® i igra može da počne. Speeder® je specijalno dizajniran za spoljnu igru, otporan na vetar do jačine vetra 4 i ima stabilnu putanju leta do 30 metara. Nema ograničenja za vas: igraj u parku, na ulici ili u dvorištu - zabava je zagarantovana . Ne postoji mreža a sa svetlećim NIGHT Speeder® možete igrati čak i po mraku.

Za one koji žele da igraju meč , napravili smo Easy Court . Dva kvadrata 5.5m ( terena ) za nameštanje treba nekoliko sekundi, postavlja se na udaljenosti od 12.8M – tvoj teren čeka na tebe!

Prve utisake o igri mozete dobiti gledajući video na desnoj strani.

Speedminton® vodič za brzi početak

1. Za početak udarati FUN Speeder® (crveni kaput, žuta glava)


2. Napraviti razmak od oko 5m između dva igrača

3. Servis mora biti u visini struka.


4. Kada se naviknete na Speeder®, povećati udaljenost od suprotnog igrača do 10m.


5. Sada zameni za Takmičarski Speeder® ( žuti kaput, crvena glava). Udaljenost do suprotnog igrača treba da bude izmedju 12 i 15m.


6. U slučaju jakog vetra postavi prsten za vetar na Speeder ™.


7. Baš ti se dopada igra? Onda uzmi Easy teren (dva kvadrata 5.5m postavljena na udaljenost od 12.8m).


8. Želiš da igraš noću? Koristi Noćni Speeder® (žuti kaput, transparentna glava) i ubacite jedan štapic Speedlight, prelomi SPEEDLIGHT i gurni čvrsto u poklopac (kapu) Speedera I spremni ste. Zabavite se od sumraka do svitanja!

Pravila Crossminton / Speed Badminton

Igra


Set se završava kada jedan igrač osvoji 16 poena a sa dva poena prednosti jednog od igrača. Meč se sastoji od dva dobijena seta.

Servis


Svaki igrač ima tri uzastopne serve . Svaka se serva boduje . Ako je rezultat nerešen 15:15, servisi se menjaju posle svakog poena. Serva mora da bude do nivoa kuka , overhead - smečevi nisu dozvoljeni . Gubitnička strana uvek ima prvi servis u narednom setu 

Poeni


Bodovi se dobijaju ako Speeder® padne na zemlju. Linije su deo igre. Udarac u telo računa se kao bod.

Promena strane

Igrači menjaju stranu posle svakog seta . Ako je treći set (tiebreak) neophodan , igrači menjaju strane na svakih 6 odigranih poena.

Oficijalna pravila turnira

Ovde možete videti oficijalna pravila turnira ICO:

ICO